Realisaties

BEN-woning - Kapellen

Terug
Op een ruim perceel werd de bestaande woning afgebroken en vervangen door een ‘huis van de toekomst’. Heel bewust is er gebouwd op de footprint van de afgebroken woning. Deze werd uitgebreid in de breedte om de gevraagde oppervlakte te bekomen. Hierdoor blijft het bestaande groenbestand in de tuin ook zoveel mogelijk behouden. 

Dit massief-passiefhuis is gebouwd met traditionele materialen, (baksteen, beton, staal) en afgewerkt met hoogwaardige materialen. De hedendaagse vormgeving wordt medebepaald door het passiefconcept (oriëntatie, passieve warmtewinning, isolatie, …) wat resulteert in een luxueuze en zonovergoten woning, gericht op de grote en boomrijke tuin. 

Door gebruik te maken van de natuurlijke elementen wordt deze woning dan ook nog eens meer dan energieneutraal; zo wordt de aardwarmte gebruikt om de woning te verwarmen en halen fotovoltaïsche zonnepanelen het maximum uit het zonlicht. Hierdoor zal de woning meer energie opwekken dan ze verbruikt en een optimaal binnenklimaat creëren voor de bewoners.

Ook benieuwd naar onze expertise?

Architectenbureau Jan Stranger
Bist 67, 2180 Antwerpen (Ekeren)
E-mail
info@architect-js.be
Telefoon
0497 60 28 24

Telkens op afspraak
Vind ons ook op