Realisaties

Wachtlokalen Brabo - Haven van Antwerpen

Terug

De nieuwe wachtlokalen van Brabo zijn helemaal mee, door BEN (Bijna Energie Neutraal ) te bouwen is Brabo klaar voor de toekomst!

BEN of Bijna Energie Neutraal wil zeggen dat het gebouw weinig energie verbruikt voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Daarnaast wordt de nodigde energie uit hernieuwbare bronnen gehaald.

Voor een BEN-gebouw wordt steeds gestart van een optimale schil. Er wordt rekening gehouden met de compactheid, de isolatie en luchtdichtheid. Nadien wordt er slim omgegaan met de technieken. Dit wil zeggen dat in eerste instatie de energievraag zoveel mogelijk beperkt wordt en de energie die toch nog nodig is duurzaam opgewekt wordt.
Voor een goed BEN-gebouw wordt reeds vanaf het eerste voorontwerp rekening gehouden met alle aspecten van een duurzaam gebouw.

Want naast Bijna Energie Neutraal zijn de toekomstige wachtlokalen van Brabo in zoveel mogelijk opzichten duurzaam.
Zo heeft het gebouw een duurzame structuur met traditionele materialen van de massiefbouw, namelijk snelbouwsteen, staal en beton. Er werd bij de keuze van de gevelsteen gekozen voor een groene geglazuurde gevelsteen, een natuurlijk materiaal dat de tand des tijds goed zal doorstaan en eenvoudig is in onderhoud. Het ontwerp is voldoende groot en aanpasbaar zodat in de toekomst verschillend gebruik of een hogere bezettingsgraad gemakkelijk gefaciliteerd kan worden. De gebouwen zullen worden voorzien van zonnepanelen om het elektrisch verbruik zoveel mogelijk te compenseren. Ook het warm water en de zeer beperkte verwarmingsvraag worden op een duurzame wijze opgewekt met warmtepompen. Zo zullen er geen fossiele brandstoffen meer nodig zijn voor de technieken van het gebouw.

Ook benieuwd naar onze expertise?

Architectenbureau Jan Stranger
Bist 67, 2180 Antwerpen (Ekeren)
E-mail
info@architect-js.be
Telefoon
0497 60 28 24

Telkens op afspraak
Vind ons ook op